Grymt nöjd

Jag är grymt nöjd med håret.. Men några bilder blir det nog inte tror jag.

Just nu råder i alla fall fred i paradiset så därför är det ganska mycket bloggtorka.


Nya jag

Imorrn får jag byta hårfärg.:)

En liten tanke

Att ha någonstans att skriva av sig gjorde under för förhållandet känns det som.
Sen dess har vi knappt bråkat och jag känner mig otroligt mycket mer harmonisk idag än vad jag gjorde förut.

Sen kan det bero på andra bra saker som hänt också, men det är så lokalspecifierat så jag vill inte skriva om det.:P Jag vill ju inte att någon ska veta vem jag är.

Nu ska jag börja se på nya CSI... Första säsongen.:)

Stresshantering

Idag hade jag ett seminarium om stress och stresshantering. Inte för att jag lärde mig något nytt utan det var snarare så att det ökade stressen på ett grupparbete som ska in jäkligt snart. Å andra sidan är det bra att tänka på vad det är som stressar en, hur man blir när man är stressad och hur det går att minska den här stressen igen.

Medan alla andra verkade tänka negativt om stress sa jag att jag måste vara stressad för att över huvud taget kunna prestera på en bra och hög nivå. Och medan alla andra (verkligen alla) skriver listor för att minska sin stress ringer jag min mamma eller min bästa vän. Kanske ska ta och bli en listskrivare ändå. Vissa tränade en massa också för att minska. Men jag hatar att träna.. Kanske måste börja med det.

Jag märker inte längre av att jag är stressad. Inte förrän det är för sent och jag blir sjuk av det. Jag borde kanske lära mig att känna igen det för att kunna göra något av det.

Hur hanterar ni stress?

Lång dag framför mig

Idag är en sådan där dag som kommer att ta ett tag. Grupparbete till sena kvällen kan jag tänka mig.

Att alltid vara ensam

Vad är du rädd för?

Jag är rädd för alldeles för många saker.
Mest är jag kanske rädd för att dö ensam. Utan någon som älskar en.

Mitt förra förhållande tog slut efter cirka fem år. Då var jag inte i upplösningstillstånd, inte ens i närheten. Det hade varit på gång ganska länge. Mest på grund utav att han inte ville ha barn. Inte ens nästan, inte någonsin, inte med någon.

Ändå var det en otrolig rädsla för att aldrig någonsin hitta någon igen. Att bli ensam för alltid. Totalt ologisk rädsla, det insåg jag själv. Jag är ung och chansen att hitta någon är egentligen ganska stor, även om det inte blir något längre förhållande.

Från början blev jag "kär" i kärleken. Jag trodde att jag blev intresserad av någon men det höll aldrig i sig. Tack och lov förstod jag också att det bara var något flyktigt för att jag inte ville vara ensam så jag lade den känslan på andra. Det ändrades efter ungefär ett halvt år då jag mötte min nuvarande sambo. Jag behövde knappt prata med min bästa vän eller min mamma innan båda sa: Du är kär.

Jag tänker inte ens säga att jag är säker på att det inte är min rädsla för att vara ensam som gör att jag stannar. Jag tror att till viss del är det viktigt att ha den rädslan där. Att den gör att jag inte flyr vid första bråk, om ni förstår vad jag menar.

Ändå vill jag tro att jag är smartare än så. Jag har trots allt valt att stanna i ett förhållande innan för att jag hoppades att kunna ändra den mannens inställning till barn. Jag vet också att det inte gick och jag vet att han är en väldigt lycklig singel idag. Som passar som det.

När jag vande mig vid att vara ensam och älska mitt liv som singel dök han bara upp. Kanske är det så att det dagen man är nöjd med det man har, är den dagen man ändrar sitt liv.

I'm off

Det bästa med att vara ledig är att man kan sova hela dagen.
Det värsta med att vara ledig är att man kan sova hela dagen.

Precis som knark

CSI är nog min drog. Alla olika varianter.

Vilken serie missar ni aldrig?

Undran

Vad händer om man lägger popcornpåsen i micron med fel sida upp?

Valtänk

Av alla människor jag känner är det kanske tre som röstat blått...
Av alla Facebookvänner (där ändå alla häver ur sig sina åsikter) har också kanske tre stycken röstat blått..
Av bloggar jag läst verkar de flesta ha röstat rödgrönt...
Hur kunde då det bli en alliansseger?

Däremot (och det kommer jag väl få en massa skit för) tycker jag att det är helt okej att SD kommit in i riksdagen. Ifall dom nu är åt helvete så kommer detta att märkas under de kommande fyra åren och jag tror att den skada de kan göra inte kommer vara större och mer irreversibel än det alliansen pysslar med.
Dessutom anser jag att vi sänker oss till en dagisnivå när vi tränger ut dem ur media och inte låter dem komma till tals. Sådant sker inte i en demokrati!

Det finns en text som florerar på facebook:
FB-vänner, om några av er, mot all förmodan, har röstat på SD, så ber jag er i all vänlighet att avlägsna er från min vänlista. Vi har ingenting gemensamt. Ni går emot allt jag står för. Mina vänner är vidsynta, varmhjärtade, solidariska människor som tar strid för mänskliga rättigheter och allas lika värde.
Den skulle man ju lika gärna kunna byta ut mot alliansen, eller rödgrönt beroende på vad man står för... Jag vill ha något utbyte av mina vänner. Vill inte att vi ska vara lika allihop, då blir det bara tråkigt.

Vad tycker ni om valresultatet?

Knattesnack

Har ni sett den här hemsidan?
Knattesnack
Där kan man skicka in roliga saker som ens barn säger/man hört något barn säga.
Jag blir lika glad varje gång jag går in på den.:)


Framtidsplaner

I hela mitt liv har jag velat bli lärare. Kanske inte så konstigt med tanke på att båda mina föräldrar är det.
När jag bytte stad blev det ändå så att jag inte hur som helst fick byta till lärarutbildningen i den nya från den gamla. Det går antagligen nu till vår, men ändå.

Istället tog jag upp en gammal dröm om att starta ett företag och läser numer kurs om det. Jag vill starta ett inom en skapligt snar framtid.

Dock är det svårt att få folk att förstå att man är seriös när jag nämner planerna. Mitt förstahandsval i affärer är en "Erotikshop". Det har inte mottagits så bra jämt för det är tydligen dåligt att intressera sig för sådant... Jag vill kunna sammanfatta mina pedagogikstuder med den här affärsidén och hjälpa skolor med sexualundervisning. Ni vet sådant som kanske inte biologiläraren kan lära ut.

Problemet är väl i stort sett att jag inte tror på mig själv nog mycket för att försöka. Och jag är inte helt säker på vad man ska läsa för att kunna prata med ungdomar om sex. Om det behövs någon utbildning förstås. Men det kan ju vara bra för CV:et om inte annat.

Annars har författare, bokaffär, New Age-affär och café alltid varit en dröm också. Även om jag inte kan baka på något sätt så det kan bli snyggt.. Men det kan man ju anställa andra till att göra eller hur? :P

Vad är/var din framtidsdröm?

Om jag hade ett eget politiskt parti

  • Skulle betygen införas från åk 7 - för då börjar högstadiet.
  • Skulle monarkin finnas kvar (för trots allt har vi en väldigt trevlig kungafamilj som gör mycket bra reklam även om kungen är lite tossig ibland)
  • Skulle systembolagets monopol försvinna
  • Skulle inte bensinskatten höjas för det är inte klokt mot alla som bor i glesbygd och måste ha bil varje dag
  • Skulle (faktiskt) invandringen ses över. Jag har inget emot invandrare, men anser att de måste lära sig hur Sverige funkar och vilka lagar som måste följas innan de släpps in. Det ligger på vårt ansvar!
  • Skulle inte sjukhus och liknande privatiseras. Jag vill inte ha ett nytt USA.
  • Skulle alla som vill få läsa upp sina betyg på komvux, det är helt befängt att tro att alla är lika studiemotiverade i gymnasiet. Det kanske inte är först man vet vad man vill bli som studiemotivationen kommer.
  • Skulle religiösa friskolor inte få förekomma, förrän på en högre nivå - ett barn som bor i en religiös familj möts ändå av de värderingarna hela tiden - varför ska han/hon inte få möjlighet att bestämma själv vad han/hon vill tro?
  • Skulle det vara självklart att gamla får bo tillsammans även om bara den ena måste ha hjälp av äldrevården.
  • Skulle det inte vara dyrt att anställa nya medarbetare i ett företag. Det är viktigt för välfärden
  • Skulle inte det gå ut över sjuka människor att det finns lata medborgare i landet.

Vad skulle ditt eget parti stå för?


Illamående

När jag får vara gräsänka någon dag är jag bra på att äta precis vad jag vill...
Igår åt jag så mycket onyttigt att jag mår illa idag...:P

Vad äter du när du är ensam?

Inget dåligt förhållande

Jag vill inte att någon ska tro att jag lever i ett dåligt förhållande. Det är det inte utan jag skulle lämna honom om det var så att jag inte mådde bra med honom majoriteten av tiden. För det gör jag. Han är mitt stöd i allt jag gör och jag älskar honom av hela mitt hjärta.

Inget förhållande är perfekt. Det är därför jag behöver den här bloggen. Att få skriva av sig om allt det där dåliga som faktiskt händer och kanske få stöd från någon annan och dessutom höra att andra har samma problem.


Free Fallin'

John Mayer – Free Fallin' - Live at the Nokia Theatre


Trots allt

Han är i alla fall så söt och go' så han ringer och säger godnatt när vi är ifrån varandra. Han må glömma mycket annat jag ber honom om men han ringer alltid. <3

Lättare om hjärtat

Även om jag inte bloggat mer än några dagar känner jag mig redan mer harmonisk och lugn i själen.
Det är skönt att skriva av sig..

Det är inte okej att gnälla om förhållanden. Det är i alla fall den känsla jag har. Att ifall man visar att allt inte är ullegulligt och perfekt så är man dålig. En dålig flickvän, en dålig sambo..

Det är inte okej. Jag vill faktiskt kunna tala om att inte allt funkar som det ska, för det ska det inte. Man måste kunna ta konflikter i ett par, annars fungerar det inte alls.

Jag älskar min sambo. Men han är ett arsel. Ibland. Precis som jag är. Men vi tacklar problemen.. Jag blir arg jäkligt fort och glad minst lika fort. Han blir arg jättefort och är långsur (fruktansvärt irriterande), och det brukar kunna ta ett tag innan vi pratar om problemen. Å andra sidan brukar vi inte bråka om samma saker två gånger då det antagligen mestadels är flytta-ihop-tjafs om sådant där som vi måste kompromissa och anpassa oss till.

Jag har haft sambo förut, inte han. Jag är van att ha det som med förra, och han är van att ha det som när han bodde med sin kompis - dina och mina saker. Jag säger våra om det mesta.. Flyttlådespackningen blev en sådan historia med ditt och mitt och det slutade med att han istället för att packa ner allt packade ner sina saker och lämnade kvar allt mitt.. Han hjälpte mig dock sen, så det är lugnt, ingen ilska där..;)

Slutsats: Ingen är perfekt, det måste vi våga visa.


Från var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

Nya Sjukförsäkringen

Det kan inte vara många som har missat blogginlägget man kommer till om man klickar på länken. Den här länken går dock till fler liknande historier om människor, sjuka människor, som blivit bortkastade av staten sedan alliansen kom in.

Jag är absolut för att man ska få mer i plånboken. Det är inte så att jag missunnar dem som arbetar pengar. Jag själv vill starta ett företag inom ganska snar framtid och det är så klart att jag vill att det ska gå så kostnadsfritt och bekymmersfritt som det bara är möjligt. Jag vet bara att jag inte vill få mer pengar på bekostnad av gamla, sjuka eller arbetslösa som faktiskt inte kan få jobb eller pengar om vi inte hjälper dem.

Varför anta att människor är lata och vill leva på bidrag?

När jag valde vad jag skulle rösta på var jag kluven. Det ska jag erkänna. Ska jag gå till de som har valfrågorna jag mest höll med om det här valet var det folkpartiet men när jag också såg till grundvärderingar och liknande insåg jag att jag står längst bort från alliansen. Frågan var: Skulle jag rösta på det parti/block där jag håller med mest precis just nu, eller där jag har mina grundvärderingar?

Jag röstade rödgrönt i tisdags och är väldigt nöjd med mitt val. Frågan är vad som kommer hända om alliansen får löpa fritt i fyra år till...


Andras berättelser

Det vore väldigt kul (eller kanske är lärorikt och skönt bättre ordval) om andra människor ville dela med sig av sina förhållandehistorier.. Bra som dåligt, anonym eller icke..

[email protected]

Det vore skönt att veta att jag inte är ensam och dessutom mår man bättre när man skriver av sig.

Om man vill går det bara att ha mailkontakt också men skriv att du inte vill ha det upplagt på bloggen i sådana fall



Bättre? Bättre!

Designbyte.
Jag är nöjd(are). Speciellt med tanke på att jag inte är någon höjdare på det där med design.

Innan:


Efter

Vad tycks?


Jane Doe

Kom fram till att jag vill ha ett namn.
Så jag valde Jane Doe, det namn som oidentifierade döda kvinnor får i USA.
Valdes mestadels på grund av min förkärlek för CSI och liknande men också för att jag är en (om än levande) Jane Doe.

En signatur har jag försökt mig på också. Men det ska gå att få den att ligga i alla inlägg automatiskt va? Fram tills jag räknar ut det lägger jag in den manuellt varje gång. Men kan nån barmhärtiga sig över mig vore det trevligt.


Färdigflyttat

Flera dagar har bestått i flytt.. Och i och med flyttande kommer också flyttbråk.
Min sambo är en sån där människa som vill att allt ska gå fortfortfortfortfort och helst vara klart innan man hinner börja medan jag är en sån där som får halvpanik av förändringar och behöver anpassa mig till att det är något i min vardag som ska ändras...

Det har bråkats rejält de sista dagarna..

Problemet är väl kanske att han inte litar på mig när jag säger att vi ändå kommer hinna.. Är det något jag vet med mig själv är det att jag är en jävel på sistaminuten-saker. Allt görs i sista minuten och helst senare än så. Jag förbannar mig varje gång, men så är det.:P

Jag är också en rutinmänniska. När någon ändras hastigt runt mig blir jag faktiskt lite smånervös och många gånger får jag lite ångest. Speciellt när jag känner att han stressar upp sig och ifrån mig och jag inte hinner med att anpassa mig..

Nya förhållanden är jobbiga. Men det går nog bra till slut bara man vänjer sig lite. I alla förhållanden tar smekmånadsfasen slut efter ett tag och det är då man verkligen ser om man kommer funka eller inte.

Varför?

Om man vet att ens flickvän verkligen avskyr whiskey, varför häller man det då i kakan man bakar?

Bloglovinkontroll

Tänkte försöka få bloglovin att funka..:P
Det kunde ju vara en bra idé tänkte jag.

Följ min blogg med bloglovin

bloglovin

Säg ett ord som beskriver dig själv

Känslomänniska

Jag är en extrem känslomänniska. Jag har ett häftigt temperament och jag är känslig. När jag är glad, då är jag ordentligt glad och skrattar oftast högst av alla. Många gånger har jag fått frågan om jag ens kan vara arg.

Det kan jag. Jag är jättebra på att bli arg. På utvalda personer. Det är inte alla jag känner mig nog bekväm med för det men arg kan jag bli. Fort går det, men det går fort över också..

Från ett gammalt förhållande har jag svårt för att bli bestämd över. Att inte bli lyssnad på. Det här vet min sambo, men han är så inbitet van vid att vara sin egen, att bestämma över sig själv att han ofta bestämmer saker över huvudet på mig som han inte tycker är en så stor grej men som för mig betyder mycket.

På något litet sätt hoppas jag att det ska hjälpa att skriva av sig. Att jag kanske inte reagerar lika häftigt på det jag känner att han gör orättvist mot mig...

Känslomänniska...

Vilket ord beskriver dig bäst?

Statuscheck

Just nu är det flytt på gång. Allt krånglar då vi i stort sett är olika på varje del det går... Men, allt blir nog bra. Tillslut.. Kanske...

En början på något stort

Jag lever i ett dömt förhållande.

Det är inte så illa som det låter, absolut inte, men jag lever i ett förhållande som i mångt och mycket verkar vara totalt dömt att misslyckas. Många dagar slutar allt med att jag är helt förtvivlad och bara vill åka härifrån även om jag älskar denna människa så mycket att det gör ont i mig.

Han slår mig inte, absolut inte, men jag är hans första långa förhållande och hans första sambo.

Den här bloggen är i stort sett ett sätt för mig att få skriva av mig, anonymt, och dessutom kanske kunna få lite stöd i mina svåra stunder.

Jag är inte perfekt, och det tror jag inte heller. Men att lämna en stad man älskar för en ny, helt främmande, är läskigt. Jag vet att om det här inte fungerar så kommer jag att bli helt förstörd för det var inte bara ett förhållande jag kastade mig in i, utan en stor förändring helt och hållet.

Designen får se ut som den gör fram tills att jag orkar göra nått av den. Om ingen vill hjälpa mig förståss? ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0